Dana 15. ožujka 2021. godine, održana je završna konferencija projekta ”Zaželi – Tu smo da vam pomognemo”, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Na završnoj konferenciji koja je održana putem ZOOM platforme sudjelovala su 24 sudionika.

Na konferenciji su svoje iskustvo s provedbom projekata iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ predstavile predstavnice udruga s područja Šibensko-kninske, Požeško-slavonske te Ličko-senjske županije, kojima je zajedničko obilježje niski indeks razvijenosti. Govornice Milena Perčin iz Udruge „Žena“ (Drniš), Ana Blažević iz Udruge „Ruka podrške“ (Općina Velika) te Anita Smolčić iz Udruge žena Pavenka Brinje (Općina Brinje) podijelile su sa sudionicima svoja iskustva, razmišljanja te prednosti i nedostatke u provedbi projekta.
Govornice su bile suglasne da je projekt iznimno doprinio zapošljavanju velikog broja žena iz teže zapošljivih skupina i omogućio dodatne edukacije i usavršavanja kako bi bile konkurentne na tržištu rada. Osim toga, još jedna dodatna prednost je i osigurana pomoć i zbrinjavanje starijih i nemoćnih korisnika čime se prevenira njihova institucionalizacija.
Kao nedostaci su navedeni visina plaće (minimalna plaća) i nedostatni putni troškovi za žene koje posao obavljaju na širokom području i teško dostupnim mjestima što otežava organizaciju njihova rada. Također, gerontodomaćice nakon završetka projekta ostaju bez zaposlenja, a korisnici ostaju u neizvjesnosti bez pomoći na koju su navikli.

Kao zaključak istaknuto je očekivanje objave natječaja ”Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” kako bi se već iskusnim gerontodomaćicama pružila mogućnost nastavka rada, a postojećim i novim korisnicima pristup uslugama koje su im neophodne.